Over Renee

Ik ben Renee, ik houd van lekker eten en drinken maar ook van gezond leven. Ik ben geen fitgirl maar iemand die houdt van het goede leven en niet gelooft in diëten. Als orthomoleculair voedingstherapeut wil ik je graag bewust maken van de kracht van voeding in de basis van een goede gezondheid en de genezing van gezondheidsklachten.

Een energiek en gezond lichaam begint naar mijn mening in de keuken. Een goede maaltijd bevat voldoende voedingsstoffen die opgenomen kunnen worden door het lichaam. Dit zijn voedingsstoffen uit groenten, fruit, noten, vette vis, peulvruchten en volkoren producten. Toch is dat niet wat de voedselindustrie ons voorschotelt. Fabrieksvoedsel is meestal te zout, te zoet en te vet en bevat vaak te weinig belangrijke vezels en vitaminen.

Neem je een maaltijd mee van Renee, dan weet je zeker dat dit een optimale voeding is voor je lichaam.

Bel Whatsapp

Biografie

Renee Hartman, geboren in Ridderkerk en al van jongs af aan geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Tijdens een universitaire opleiding tot biomedisch wetenschapper werd mij geleerd dat het menselijk lichaam kan functioneren door een complexe samenwerking van cellen. Bij deze wetenschap van de celstofwisseling werd helaas weinig lesgegeven over hoe deze cellen optimaal te verzorgen om een gezond geheel te vormen. Ondertussen werd mijn interesse naar het effect van voeding op het lichaam wel groter en groter. Mede door mijn passie voor koken ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in een gezonde levensstijl.

Na het afronden van mijn studie in 2013, wist ik zeker dat ik mijn toekomst niet in de wetenschap ging vinden en dat ik verder moest gaan kijken. Na jaren van reizen en werkervaringen in de horeca durfde ik te concluderen dat voeding van onschatbare waarde is voor onze gezondheid. Ik ben mijn kennis van de biologie van de mens en mijn passie voor voeding en koken gaan combineren. Een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut en een cursus tot Darmtherapeut werden mijn vervolgstappen. Met mijn diploma’s op zak en met de drang om andere mensen te stimuleren tot gezonder eten ben ik begin 2018 mijn eigen bedrijfje gestart. Ik ga mijn kennis van voeding en lekker gezond eten delen met eenieder die hier behoefte aan heeft en daar heb ik ontzettend veel zin in!